Marcipánová hmota - recept

Marcipánová hmota - recept

Marcipánová hmota – recept. Všechny ingredience smícháme a zpracujeme do hmoty, kterou pečlivě zabalíme do potravinářské fólie, aby neosychala. Necháme 1/2 až 1 hodinu odpočinout v chladničce.


Marcipánová hmota I.

Co budeme potřebovat

  • 150 gramů oloupaných mandlí
  • 200 gramů moučkového cukru
  • ½ bílku

Marcipánová hmota – postup přípravy

Mandle jemně umeleme nebo roztlučeme v hmoždíři a s prosátým cukrem a bílkem vypracujeme v těsto.

Marcipánová hmota

Co budeme potřebovat

  • 300 gramů cukru moučky
  • 150 gramů sušeného mléka
  • 100 gramů másla
  • 1 bílek
  • 1 lžíce mandlové tresti

Marcipánová hmota II. – postup přípravy

Z moučkového cukru, sušeného mléka, másla, bílku a madlové tresti připravíme hmotu, kterou můžeme použít na zdobení nebo také k vytváření různých zvířátek.

Marcipánová hmota III.

Co budeme potřebovat

  • 100 gramů sušeného mléka
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 100 gramů medu
  • trocha oleje
  • vanilkové nebo mandlové aroma

Marcipánová hmota III. – postup přípravy

Všechny ingredience smícháme a zpracujeme do hmoty, kterou pečlivě zabalíme do potravinářské fólie, aby neosychala. Necháme 1/2 až 1 hodinu odpočinout v chladničce. Poté můžeme s hmotou pracovat - vytvořit si marcipánové figurky.

Čím můžeme marcipánovou hmotu obarvit?

  • potravinářskými barvami
  • kakaem
  • citrónovou kůrou


Sdílejte tento článek prostřednictvím sociálních sítí:

Diskuze a zkušenosti

reakce na dotaz

věrka | 28.05.2011 12:24
Nezdá se mi ta gramáš medu. Já na toto množství cukru a sušeného mléka dávám pouze 10g medu a marcipán drží.

Přidej komentář

Přidej komentář

Povinné položky